Waarom kiezen voor Team Olaf?

Door onze tv achtergrond werken wij anders dan de meeste videoproductie bedrijven. Wij werken sneller, efficiënter en goedkoper. Een filmpje maken kan ook zonder peperdure storyboards en scripts. Als een plan goed is en partijen zijn het eens over de invulling, kan er gefilmd worden.

Ons vak bestaat uit teamwork

Ieder schakeltje in het proces is van groot belang. Daarom werkt Team Olaf samen met een vast team van regisseurs, cameramensen en editors die elkaar al jaren kennen. Alleen op die manier kan het gewenste eindresultaat worden gehaald: kwalitatief hoogstaande producties met oog voor details.

Wij houden van persoonlijk contact

Wij streven ernaar de klant zoveel mogelijk te betrekken bij het proces. Zo blijft u betrokken bij de totstandkoming van het eindproduct: uw op maat gesneden film.

Welke stappen horen daarbij?

Stap één is een persoonlijke kennismaking. Dit kan gewoon bij jullie op kantoor of bij ons in Utrecht. In dit gesprek proberen wij af te tasten wat de wensen zijn en zullen wij de verschillende mogelijkheden ter plekke in kaart brengen.

Wat kost dat dan?

Vervolgens kijken we naar het beschikbare budget. Gaan we met een drone door de lucht vliegen of blijven we liever met beide benen op de grond? Over het algemeen hangt het prijskaartje van de film nauw samen met de volgende factoren.

  1. Op hoeveel locaties wordt er gefilmd?
  2. Wat is de lengte van de film?
  3. Hoelang duren de opnames?
  4. Worden er mensen geïnterviewd. Zo ja, hoeveel?
  5. zijn er speciale wensen m.b.t. animatie, ondertiteling of special effects?

Strakke planning

Als we duidelijk hebben wat  het doel van de film is, maken we een strakke planning. Wat worden de opnamedagen? Welke mensen worden er  geïnterviewd en wanneer? Is iedereen op de hoogte gebracht van de komst van een filmploeg en is er overal toestemming om te mogen filmen?

Deadlines zijn heilig

Op de dag van de opnames (de draaidag) komen wij langs. Meestal met z’n tweeën. Olaf, die de regie en de interviews voor zijn rekening neemt en zijn favoriete cameraman die alles zo mooi mogelijk in beeld te brengt. We werken door tot het laatste shot erop staat. Op de draaidag zult u niet voor onverwachte verrassingen komen te staan. Deadlines zijn bij ons heilig.

Montage en oplevering

De laatste stap is de montage. Hierin worden alle verschillende shots bij elkaar gebracht en de muziek en de vormgeving toegevoegd. Olaf sluit zich met zijn editor een dag op in de montagekamer en zal vrij snel een eerste (ruwe) versie van de film opsturen. Nu al is duidelijk te zien hoe de film er straks uit komt te zien. Ook kunnen er nu dingen worden aangepast. Als de film klaar is, volgt een zogenaamde viewing. Ook nu kunnen er wijzigingen worden doorgevoerd n.a.v. de feedback.

Deel je film

Als de film helemaal klaar is en goedgekeurd, gaat de montage ‘op slot’. De film gaat de eindmontage in. In deze fase worden eventuele kleurcorrecties toegepast en wordt het geluid afgemixed. Daarna wordt de film verzonden. Nu kan de video worden ingezet op een website of verspreidt worden via de social mediakanalen zoals YouTube, Instagram, Facebook en LinkedIn. Als het nodig is kunnen wij hierin assisteren.

Klaar om ons te ontmoeten?

Neem contact met ons op!

Autokerkhof Duitsland RTL autovisie  Editing Centraal Beheer Achmea opnames Kassa Belbus Special

Opnames Met De Billen Bloot Opnames ABN Amro Event