Waarom kiezen voor Team Olaf Media?

Door onze tv achtergrond werken wij anders dan de meeste videoproductie bedrijven. Wij werken sneller, efficiënter en goedkoper. Een video maken kan ook zonder peperdure storyboards en scripts. Als een plan goed is en partijen zijn het eens over de invulling, kan er gefilmd worden.

Ons vak bestaat uit teamwork

Ieder schakeltje in het proces is van groot belang. Daarom werkt Team Olaf Media samen met een vast team van regisseurs, cameramensen en editors die elkaar al jaren kennen. Alleen op die manier kan het gewenste eindresultaat worden gehaald: kwalitatief hoogstaande producties met oog voor details.

Wij houden van persoonlijk contact

Wij streven ernaar de klant zoveel mogelijk te betrekken bij het proces. Zo blijft je betrokken bij de totstandkoming van het eindproduct: een op maat gesneden film.

Welke stappen horen daarbij?

Stap één is een persoonlijke kennismaking. Dit kan gewoon bij jullie op kantoor of bij ons op de Verdieping in Utrecht. In dit gesprek proberen wij af te tasten wat de wensen zijn en zullen wij de verschillende mogelijkheden ter plekke in kaart brengen.

Wat kost dat dan?

Vervolgens kijken we naar het beschikbare budget. Gaan we met een drone door de lucht vliegen of blijven we liever met beide benen op de grond? Over het algemeen hangt het prijskaartje van de film nauw samen met de volgende factoren.

  1. Op hoeveel locaties wordt er gefilmd? (ivm reistijd)
  2. Wat is de lengte van de film?
  3. Hoelang duren de opnames?
  4. Worden er mensen geïnterviewd. Zo ja, hoeveel?
  5. Zijn er speciale wensen m.b.t. animatie, ondertiteling of special effects?

Strakke planning

Als we duidelijk hebben wat  het doel van de film is, maken we een strakke planning. Wat worden de opnamedagen? Welke mensen worden er geïnterviewd en wanneer? Is iedereen op de hoogte gebracht van de komst van een cameraploeg en is er overal toestemming om te mogen filmen?

Deadlines zijn heilig

Op de dag van de opnames (de draaidag) komen wij langs. Meestal met z’n tweeën. Olaf, die de regie en de interviews voor zijn rekening neemt en zijn favoriete cameraman die alles zo mooi mogelijk in beeld te brengt. We werken door tot het laatste shot erop staat. Op de draaidag zult u niet voor onverwachte verrassingen komen te staan. Deadlines zijn bij ons heilig.

Montage en oplevering

De laatste stap is de montage. Hierin worden alle verschillende shots bij elkaar gebracht en de muziek en de vormgeving toegevoegd. Olaf sluit zich met zijn editor op in de montagekamer en zal vrij snel een eerste (ruwe) versie van de video opsturen. Nu al is duidelijk hoe de film er straks uit komt te zien. Ook kunnen er nu dingen worden aangepast. Als de film klaar is, volgt een zogenaamde viewing. Ook nu kunnen er wijzigingen worden doorgevoerd n.a.v. de feedback.

Deel je film

Als de film helemaal klaar is en goedgekeurd, gaat de montage ‘op slot’. De film gaat de eindmontage in. In deze fase worden eventuele kleurcorrecties toegepast en wordt het geluid afgemixed. Daarna wordt de film verzonden. Nu kan de video worden ingezet op jullie eigen website of verspreidt worden via de bekende kanalen zoals TikTok, Instagram, Facebook en/of LinkedIn. Als het nodig is kunnen wij hierin assisteren.

Ook meer bereiken met video?

Neem contact op!

Autokerkhof Duitsland RTL autovisie  Editing Centraal Beheer Achmea opnames Kassa Belbus Special

Opnames Met De Billen Bloot Opnames ABN Amro Event