Skip to main content

De introductie van nieuwe camera’s die spectaculaire 360º graden opnames kunnen maken, heeft ons vak een enorme impuls gegeven. Niet alleen dat gene wat zich vóór de lens afspeelt wordt vastgelegd, ook alles wat naast, achter, boven en onder de camera gebeurd, wordt genadeloos geregistreerd.

Opnames 360graden video Team Olaf Media

Een 360º graden camera ziet álles

Voor de crew is dit echt even wennen. Normaal gesproken sta je als verslaggever of regisseur altijd achter de camera. Lekker achter de schermen. Maar voor de ogen van een 360º graden video ben je nergens meer veilig. Voor de klant betekent dit ongekende mogelijkheden. Want met één single shot kun je letterlijk alles laten zien. Nadeel is wel dat de kijker alle kanten op kan kijken en daardoor misschien nét die ene actie heeft mist. Voordeel is dat je een video makkelijk twee of drie keer kunt bekijken.

VR BrilMet een VR bril even in een andere wereld

Een ‘gewone’ video bekijk je normaal gesproken op een ‘gewoon’ scherm. Een 360º graden video bekijk je met een speciale VR-bril (Virtual Reality). Op de EAS Beurs in de RAI maakten we voor GlowGolf een 360º graden video die bekeken werd met de Oculus Go van GoPro. In plaats van foldertjes uitdelen of eindeloos uitleggen wat GlowGolf nu precies inhoudt, zetten bezoekers de VB-bril op en staan ze midden op een ‘echte’ Glow-in-the-Dark minigolf baan.

GlowGolf baan Schiedam Team Olaf