Skip to main content

Maar wat doen jullie nou precies? Deze vraag komt op iedere verjaardag minimaal één keer voorbij. Daarom nog een keer de drie belangrijkste disciplines van Team Olaf op een rijtje:

1.) Wij stellen vragen

Het interview is de basis van bijna alles wat we doen. We zitten daarbij niet zelf achter de camera maar ernaast. De cameraman bedient de camera zodat wij ons kunnen concentreren op het vraaggesprek. Op deze manier worden de verhalen verteld door de geïnterviewden. Deze uitspraken (quotes, in vakjargon) zorgen voor de inhoud van de video. Het is daarbij van groot belang dat de persoon vóór de camera zich op zijn gemak voelt.

 

2.) Wij voeren de regie

Als het interview klaar is moeten er nog verschillende losse opnames (shots) worden gemaakt. Deze opnames gaan niet vanzelf of spontaan maar worden vaak tot in detail geregisseerd. Dit betekent dat wij aanwijzingen geven aan de hoofdpersoon en de camera- en geluidsman of vrouw in dit geval.

 

3.) Wij bewerken video

Als alle opnames achter de rug zijn, begint het echte werk. Alle losse stukjes video worden achter elkaar ‘geplakt’ (in vakjargon: monteren of editen) zodat er een doorlopend verhaal ontstaat. Muziek wordt toegevoegd en grafische vormgeving zorgt voor een professionele uitstraling.

Hier het filmpje dat Team Olaf Film- en Video Producties onlangs maakte voor het consumenten programma van de VARA: