Skip to main content

Eens in de zoveel tijd komt er een nieuw format voorbij waar je gelijk blij van wordt. Games of Clones is zo’n programma. Een datingprogramma waarin een kandidaat op pad gaat met acht potentiele partners die qua uiterlijk allemaal voldoen aan een vooraf opgegeven ideaalbeeld. Acht jongens of meisjes die er dus qua uiterlijk exact hetzelfde uitzien. Goed idee natuurlijk. Want waar draait het nou werkelijk om als het gaat om partnerkeuze?

Liefde op het Eerste Gezicht

Naast het feit dat dit mij een leuk programma lijkt, vind ik het vooral heel goed bedacht. Want als er één tv-genre volledig is uitgemolken, dan is het wel de datingshow. Naast de oermoeder alle datingshows Op Goed Geluk, hebben we natuurlijk De Bachelor, Take me Out met Eddy Zoe, Liefde op het Eerste Gezicht, First Dates van BNN en niet te vergeten de knaller van ieder tv seizoen Boer Zoekt Vrouw.

Vier miljoen kijkers

Over Boer Zoekt Vrouw kunnen we heel ingewikkeld doen, maar dat is natuurlijk ook gewoon een ordinaire datingshow. Goed gemaakt, fantastische gecast, mooie locaties en fijne muziek. Zonder dat je het zelf door hebt, wordt je meegenomen in de verhalen die je leiden naar het keuzemoment. Onweerstaanbaar. Afgelopen zondag was Boer Zoekt Vrouw (na acht seizoenen) weer goed voor miljoenen kijkers. Vier om precies te zijn. Vier miljoen. In dit versnipperde tv landschap (met Netflix als grote concurrent) zijn dat cijfers om je vingers bij af te likken.

Boer Zoekt Vrouw is trouwens van oorsprong een Engels format (Farmer wants a Wife) en daar komt ook het nieuwe concept Games of Clones vandaan. Nu alleen nog te zien op de commerciële Engelse zender Channel 4. Zal mij niets verbazen als Games of Clones binnenkort ook bij ons te zien is. Met Carice van Houten als presentator. Of is dat te afgezaagd?

Bekijk hier een voorproefje van Games of Clones.